torstai 27. maaliskuuta 2014

Nimetön näky



Eräässä tv-ohjelmassa, jonka nimeä en muistaa, näin tällaisen taulun ja miellyin siihen. Taltioin näyn muistiini ja tässä se nyt on. Ei ehkä tismalleen samoja värejä, mutta sinne päin.


perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pätkii, tökkii, temppuaa!




Murr....murr.....prkle....tana...keletana..... hups. Anteeksi.

10 megan valokuitulaajakaista. Kuulosta hienolta, eikö? Mahdollisuus käyttää Wlania tai Ethernetkaapelia. Hienoa, todellakin. Sonera mainostaa runsain ylistyssanoin valokuituyhteyttä. Ja onhan se toiminutkin, kiitettävästi reilun vuoden, pari.

Mutta nyt tökkii ja pätkii pahasti. Tuo langaton nimenomaan. Toimii, jos toimii, tai sitten ei. Yhteys katkeilee satunnaisesti, välillä ei toimi lainkaan, päiväkausiin. Grrrrr....

Olen tehnyt kaiken mahdollisen, mitä rajallinen maalaisjärkeni anta myöden. On kokeiltu eri selaimia, on vaidettu nettiasetuksia, on resetoitu modeemia. Tutkittu verkkoasetuksia. Tutkittu modeeminvalmistajan sivuja – juu. Jos ei toimi, vaihda radiotaajuutta, joita on käytössä 13. Niistä neljä on sellaisia, jotka eivät mene päällekkäin muiden taajuuksien kanssa. Muista olla varma, että tiedät mitä teet, jottei mene kaikki sekaisin. Eli epävarmana, en koskenut radiotaajuuksiin, vaatinevat syvempää asiantuntijuutta, huoh! On kokeiltu kolmella eri läppärillä toimivuutta, pätkii samalla tavalla!
Eli poissuljentateorialla voisi päätellä, että selaimissa ei ole vikaa, läppärissäni ei ole vikaa, asetuksissa ei ole vikaa. Jäljelle jää siis modeemini wlan-yhteys ja Soneran laajakaista.....

Soitto Soneralle. Puhelun hinta 1,99/minuutti. Maksoi 30 euroa tuo puhelu, enkä oikeastan saanut muuta apua, kuin että : 1. Varmista, ettei modeemissasi ole vikaa? Nimittäin jos tulevat sieltä paikalle asiaa tutkiman ja vika löytyy modeemista, tuleekin sitten iso lasku. 2. Kokeile yhteyttä Ethernet-kaapelin kautta. Juu kokeiltu on ja toimii, mutta langaton siis ei. 3. Soita yhtiömme tekniseen tukeen = Helpson. Puhelun hinta 1,99/minuutti. Soitettu on, ja saatu etäapua, nettiyhteyden (verkon) suojausta muutettu, pakotettu yhteyden käyttämään jotain g-väylää, jottei lähistöllä olevat muut langattomat verkot tuottaisi häiriötä. EI AUTTANUT nuokaan muutokset. Ja lasku tulee perässä! Helpson sanoi, että jos nämä toimenpiteet ei auta, soittele uudestaasn, keksitään jotain.

Soneran vastuu laajakaistan toiminnasta päättyy taloyhtiön kellarissa olevaan kaappiin. Siitä eteenpäin vastuu on tilaajan, siis minun.
Minusta on vähitellen tulossa toimimattoman langattoman laajakaistan asiantuntija!

Terveisiä Ethernetkaapelin toisesta päästä....murr.... melkein hermonsa menettäneenä.

Onko kenelläkään toisella ilmennyt vastaavia ongelmia?